Inspraak heraanleg Boekenberglei, deel Drakenhoflaan, deel Gitschotellei


donderdag, 5 oktober, 2017
Inspraak heraanleg Boekenberglei, deel Drakenhoflaan, deel Gitschotellei

Inspraak heraanleg Boekenberglei, deel Drakenhoflaan, deel Gitschotellei

De districten Deurne en Borgerhout willen de Boekenbergelei, een deel van de Drakenhoflaan en een deel van de Gitschotellei vernieuwen om de verkeersveiligheid en het comfort van alle weggebruikers te verbeteren. Een eerste conceptplan is voorgesteld aan de buurt.

Heraanleg
Het masterplan Antwerpen voorziet de aanleg van een fietsroutenetwerk. Dat netwerk loopt over de Gitschotellei, de Drakenhoflaan en de Boekenberglei. De fietspaden moeten daar grondig vernieuwd worden. Om de onveilige situatie aan de keerlus van tram 4 weg te werken, zocht het district Deurne naar een oplossing. De Lijn opteerde voor een nieuwe keerlus over de Gitschotellei, de Drakenhoflaan, de Boekenberglei en de Cruyslei. Reden genoeg om meteen ook het comfort en de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers van deze belangrijke verbindingsstraten aan te pakken.

Plannen
Op 26 en 27 september 2017 konden buurtbewoners de plannen bekijken en opmerkingen geven.

Kon u er niet bij zijn en hebt u ook nog opmerkingen? Dan kan u deze kan nog tot 13 oktober 2017 doorgeven aan Wijkoverleg Deurne of Wijkoverleg Borgerhout.

U kan de infopanelen van het concept van de heraanleg hier bekijken of onderaan deze pagina downloaden.

De ontwerpers gaan met alle opmerkingen verder aan de slag om het definitief ontwerp uit te tekenen voor de Boekenberglei, het deel van de Drakenhoflaan en het deel van de Gitschotellei.

Meer info
Wijkoverleg Deurne, tel. 03 338 45 88, wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be
Wijkoverleg Borgerhout, tel. 03 633 85 15, wijkoverleg.borgerhout@stad.antwerpen.be

https://assets.antwerpen.be/…/2X6panelen11246451_boekenberg…